#TheFacilityArtists
VERHAAL. Wisse Stenchlak. Facility Artist. Ik ben een enthousiaste verbinder en een energieke vernieuwer. Mijn blik is gericht op ontdekken, inspireren en samen iets nieuws gaan doen. Ik sta als een ontdekkingsreiziger in de wereld: nieuwsgierig, onderzoekend en alert op alles wat er vandaag al is, en morgen gaat komen. Ik kijk verwonderd rond en vertel verhalen over mijn ontdekkingen en gebruik dit in de dingen die ik doe en maak. Ik jaag graag vernieuwing aan in Facilitair Management en Vastgoed om zo anderen enthousiast te maken. Ik hecht grote waarde aan beleving, esthetiek, autonomie en nieuwe avonturen. Van nature ben ik nieuwsgierig, open, ondernemend, veranderlijk, resultaatgericht en conceptueel.

Klik voor wat anderen over mij zeggen. Rollen en activiteiten in het verleden. Publicaties. En Meer. 

ALS JE MIJ ECHT ZOU KENNEN, DAN ZOU JE WETEN DAT... Ik ben opgegroeid in een Atelier. Het Atelier van mijn vader. Hij is architect. Illustrator. Kunstenaar. Bovenal vrij denker. Zijn Atelier is een verzameling van kunst, boeken en werkmateriaal. Een fantasierijke wereld vol verbazingen. Een wereld waarin ik kind was en altijd kind blijf.

Mijn vader is mijn inspirator. Zijn filosofie. Creativiteit. Speelsheid. Ondernemerschap. Zijn komst naar Nederland. De vlucht in 1968 vanuit Slowakije, onder het communistische regime, was de start van zijn zoektocht naar artistieke vrijheid. De fysieke expressie hiervan in kunst, illustraties en ontwerpen was de vorm. Echte vrijheid zit tussen zijn oren. Met 8 dollar op zak is hij aan een avontuur begonnen. Na zijn studies is hij in 1986 gestart als ondernemer. Grafisch Atelier Stenchlak was geboren. Na zijn pensioen is het Atelier nog steeds een fysieke plek waar kunst wordt gemaakt. Voor mij is het Atelier meer dan een fysieke plek. Het is een manier van werken en leven. Een Filosofie.

33 jaar later is een nieuw Atelier geboren. Atelier Facilitair. In de voetsporen van mijn vader met zijn inspiratie als metaforische verankering. Waarin ik mijn droom aan het verwezenlijken ben als zelfstandig ondernemer. 

Als kind was ik aan het experimenteren in mijn vaders Atelier. Op de rug van mijn vader luisterde ik naar zijn verhalen over architectuur. Kunst. Geschiedenis. Filosofie. Een alledaags beeld in mijn jeugd was mijn vader aan het werk in zijn Atelier. In dat Atelier staat mijn vaders schildersezel. De ezel in het logo van Atelier Facilitair. Deze staat symbool voor innovatie en creatie. Originele werken.